PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie La Pegatina | Paaspop 2013

zondag 31 maart 2013Festivalwei Schijndel

La

De set van Paaspop, en het staat nu al vast, is afkomstig van La Pegatina. Als een festival een ding nodig heeft met deze vriestemperaturen, dan is het wel aan een liveband die het publiek stevig laat dansen. De Spanjaarden gooiden vanaf het begin al hun kunde in de strijd, met glitterconfetti en al. Het leek wel alsof Ruben Sierra de zuidelijke LMFAO vertegenwoordigde. Eat that, maar je krijgt het bevrozen volkje er wel meteen mee op de been. 

Crowdsurfende bananen, sombrero’s, clownmutsen, trompetten, een accordeon die regelmatig op de voorgrond komt, we zagen het allemaal passeren.  Naast hun eigen repertoire liet La Pegatina onder andere ‘Sex Bomb’ en ‘Smells Like Teen Spirit’ in een zuiders ritme op de tent los, al werd die zowat afgebroken in al dat feestgedruis. De kers op de taart kregen we toen Adrià Salas ‘Een paard in de gang’ met een vrolijke Spaanse tongval inzette, een zet die de band zonder twijfel kroonde tot de keizers van Paaspop.

Je even in Spanje wanen op een zondagmiddag, het is een kunst die La Pegatina gegeven is. Binnenkort staat de band nog onder andere in de Ancienne Belgique, de Roma en Sziget.

< Catherine Gysels >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter